Steven Cook

Steven Cook

SVP Launchpad & Ventures
BP (ex British Petroleum)

O kompaniji: Misija nam je da pomognemo širenju kompanija koje svetu isporučuju čistu, pristupačnu i pouzdanu energiju. Naša kompanija je osnovana krajem 2018. godine, mi smo tim biznis lidera, sa velikim iskustvom u tehnologiji, talentima i marketingu.
Launchpad deluje kao private equity, izgleda kao startap, ali je duboko povezan sa bp-om, usredsređen na pristup jedinstvenim prednostima koje samo globalna energetska kompanija može doneti.

Danas u svom portfoliju imamo četiri projekta u razvoju:

 • Lytt (lytt.com): biznis analitika -na kraju 2018. Lytt je bio tehnološki tim od dvoje ljudi, danas zapošljava oko 30 ljudi

 • STRYDE (strydefurther.com): Posao kopnene tehnologije seizmičkih prijemnika naredne generacije, koristeći bp-ovu vodeću seizmičku sposobnost u industriji i odnose sa seizmičkim dobavljačima.

 • Fotech (fotech.com): inovativna tehnološka kompanija usredsređena na razvoj i primenu naprednog hardvera za očitavanje optičkih vlakana koja je fokusirana na pametne gradove, bezbednost i sektor nafte i gasa.

 • Onyx (onyxinsight.com): lider u prediktivnoj analitici za sektor vetra. BP vidi ogroman potencijal u izgradnji platformi za prediktivnu analitiku koja opslužuje rastuće tržište korišćenja energije vetra, uključujući vlastiti biznis vetra bp-a, najveći u SAD-u.

Agenda

 • PREZENTACIJA
 • Steven Cook
  SVP  Launchpad & Ventures
  British Petroleum

  former Senior Vice President end CSM Samsung Electronics North America, Procter&Gamble...