Sven Smith

Sven Smith

Head of McKinsey’s Global institute
McKINSEY

Sven je Senior Partner u McKinsey Global Institute kancelariji u Amsterdamu. Član je McKinsey-ovog tima za globalno partnerstvo i Saveta akcionara. Obavlja funkciju koja je usredsređena na strategiju kompanije i unapređenje usluga za klijente.

Vodio je odeljenje McKinsey za Zapadnu Evropu, a pre toga je sedam godina vodio sektor Strategy & Corporate Finance Practice. Sven sarađuje sa mnogim vodećim kompanijama na razvoju strategija za rast.

Njegovo iskustvo uključuje analizu faktora uspeha potrebnih za poslovni rast, ispitivanje načina na koji megatrendovi utiču na isti i definisanje lekcija diverzifikovanog rasta, nadovezujući se na ideje iz knjige Granularity of Growth i Strategy Beyond the Hockey Stick, dve knjige čiji je koautor.

Pored toga, Sven učestvuje u razvoju McKinsey-jeve ekonomske perspektive. Izgrađivanjem i primenom makro scenarija pomaže u razvijanju stanovišta kompanije o ključnim pitanjima (ekonomska nestabilnost, inflacija i ekonomska neizvesnost) i definiše načine kako pomoći klijentima da se snađu u ekonomskim problemima.

Sven pruža usluge u svim industrijama, a najveće iskustvo ima u telekomunikacijama, IT-ju i u ponašanju potrošača. Član je organizacije NL2025 koja je posvećena boljoj budućnosti Holandije.

 

 

Agenda

  • PREZENTACIJA
  • Sven Smith
    Chairman, Director and Senior Partner
    McKinsey’s Global institute
    Amsterdam, Holandija